5 nejlepších aplikací pro tvorbu Reels

calendar 13. dubna 2023

Krátká videa dominují sociálním sítím, a to nejen TikToku a Instagramu, ale dnes už i Facebooku. Takzvaná Reels mají na Instagramu až o 22 % větší množství interakcí než jakýkoliv jiný obsah. A přes 90 % uživatelů je na této platformě sleduje minimálně jednou týdně. Nebudeme proto přehánět, pokud řekneme, že ten, kdo krátká videa ve formátu na výšku prozatím netvoří, nemá šanci uspět. Přečtěte si, jaká videa můžete na firemní profily tvořit.

Reels se staly z hlediska obsahu nutností pro B2C značky a jedním z nejpopulárnějších způsobů, jak propagovat brand, produkt nebo služby. Zapojte je do své marketingové strategie i vy a staňte se mistrem Reels díky těmto 5 aplikacím, se kterými jejich střih hravě zvládnete.

InShot

Nejznámější a nejpoužívanější aplikací pro úpravu videí je InShot. Ten umožňuje vytvářet krátká videa s řadou efektů, hudbou a textem. Stáhnout si ho můžete (stejně jako všechny dále uvedené aplikace) jak pro Android, tak i iOS. Jako jeho velkou výhodu vnímáme solidní zdarma verzi, která obsahuje mnoho funkcí. S InShotem upravíte rychlost videa, změníte jeho pozadí, přidáte filtry či nahrávky hlasu. Aplikaci můžete propojit se svými profily a sdílet hotová videa již přímo na Youtube, Instagram či další sítě.

Placená verze: 3,99 USD/měsíc

Quik

Tuto mobilní aplikaci vytvořila společnost GoPro pro úpravu videí pocházejících nejen z jejich zařízení. Její součástí jsou profesionální funkce jako korekce barev, různé druhy přechodů a efektů. Využít můžete předem připravené šablony či funkci Smart Cuts, která automaticky vybírá nejlepší momenty z vašich videí a sama z nich sestříhá krátké klipy.

Placená verze: 4,99 USD/měsíc

Zdroj obrázku: gopro.com

Adobe Premiere Rush

Aplikaci můžete používat jak v mobilním, tak počítačovém rozhraní. Stejně jako předchozí dvě aplikace i Adobe Premiere Rush umožňuje přidávat do videa text a hudbu z poměrně široké nabídky zdarma knihovny. Všeobecně tuto aplikaci považujeme za dobrou volbu pro menší projekty a základní tvorbu a úpravu videí pro sociální sítě.

Placená verze: 4,99 USD/měsíc

Zdroj obrázku: pcmag.com

CapCut

Další variantou pro tvorbu jednoduchých, ale i komplikovanějších videí je aplikace CapCut.  Stáhnout si ji můžete jak do mobilu, tak do počítače zdarma. Zařazena byla také serverem IoForth do letošního seznamu 20 nejlepších aplikací pro úpravu videí. Umožňuje pomocí funkce Video Beauty upravovat obličeje a za její velkou výhodu považujeme také snadný a rychlý export videa.

Placená verze: 7,99 USD/měsíc

Canva

Canva není primárně aplikací pro tvorbu videí, nýbrž pro grafické vizuály nejen pro sociální sítě. V současnosti už ale její rozhraní umožňuje i střih krátkých videí s efekty, textem, hudbou či přechody. V Canvě naleznete nespočet šablon, které se vám v začátcích mohou hodit a budou vám sloužit jako pomocná berlička. Ačkoliv některé funkce získáte i ve zdarma verzi, pokud jste správcem firemních profilů, doporučujeme vám si zakoupit variantu Canva Pro. Věřte nám, rozhodně ji využijete i při přípravě dalších typů obsahu.

Placená verze: 14,99 USD/měsíc (platí pro týmovou verzi, v rámci které může působit více uživatelů)

Pusťte se do toho

Každá z těchto aplikací disponuje v zásadě podobnými funkcemi, avšak liší se jejich rozsahem v rámci zdarma verzí a samozřejmě kvalitou. Záleží tak čistě na vás, se kterou z nich se vám bude nejlépe pracovat a bude nejvíce vyhovovat vašim požadavkům. Podívejte se také na naše tipy na aplikace pro úpravu fotografií, které vám zajistí vyladěný instagramový profil.

Nezapomínejte, že abyste dosáhli na sociálních sítích uspokojivých výsledků, musíte plnit profily aktuálním obsahem, který následuje trendy. Tím současným jsou krátká videa, tak už na nic nečekejte a s chutí se vrhněte do tvorby svého prvního Reels.

Napište nám

Máte zájem o naše služby? Nebo vás jen zajímá více informací? Zavolejte nám, 777 099 328, nebo nám napište e-mail na info@grapefruit.cz či vyplňte kontaktní formuláře. My se vám obratem ozveme.