Knihy (nejen) pro online nadšence, které nesmí chybět v žádné knihovně

calendar 20. listopadu 2020

Ne, raději knihu! Přičemž za odmítavý postoj si můžete dosadit zcela libovolnou situaci či frázi. Knihy zkrátka nikdy nevyjdou z módy. Na stránkách mnohých z nich se ukrývají pravdy a poznatky, které otevírají nové možnosti, rozšiřují obzory a budou aktuální i za stovky let. Poezie pohladí duši nejednoho romantika, horor dopřeje napětí, sci-fi rozvine fantazii.

My jsme v dnešním článku zabrousili do vod marketingu a vzdělávání. Jaké knihy z této oblasti by neměly chybět na vaší poličce? Vyzpovídali jsme náš „grapefruití tým“ a dali dohromady tituly, které nás v poslední době zaujaly. 

Jak na sítě

Nemůžete pracovat v onlinu a zároveň neznat Elišku VyhnánkovouMichelle Losekoot. Zcela vyloučené. Přední odbornice na sociální sítě, marketingové strategie a copywriting se s vámi v této skvělé knize podělí o své letité zkušenost. S vtipem sobě vlastním se tak dozvíte, jak v praxi aplikovat 4 základní principy pro úspěšné působení na sociálních sítích. Pokud chcete načerpat nové informace, dokonale se naladit na svoji „cílovku“ a ještě se královsky pobavit, pak je tato kniha rozhodně vaším must-have!

Hacknutá čeština 2.0

Aneb jak si doplnit slovní zásobu o originální slova a výrazy. Čeština je úžasný jazyk, který se neustále vyvíjí. A právě proto vznikají knihy jako je Hacknutá čeština. Jedná se vlastně o jakýsi slovník současné moderní mateřštiny. Pokud jste copywriter, zajímá vás čeština nebo se rádi pobavíte a rozšíříte obzory, rozhodně stojí za vaši pozornost. Díky knize tak například zjistíte, co znamená krachonoš, vadína či řvoused a dalších bezmála 3000 slov z různých oblastí.

Na volné noze

Uznáváme, žádná novinka. Nicméně platí, že tahle kniha je doslova biblí pro všechny „volnonožce“. Robert Vlach v ní velmi podrobně shrnul všechny důležité informace ohledně práce na volné noze. Od nastavení hodinové sazby, přes efektivitu práce až po účetnictví. Pokud patříte k lidem, které neodradí tloušťka knih (tato má úctyhodných 760 stran!), chystáte se na volnou nohu či už nějaký ten pátek podnikáte, bude pro vás kniha skvělou volbou. 

Restart kreativity

Co je to vlastně kreativita? Je možné ji vyčerpat? Pokud ano, jak se zase naladit na kreativní vlnu? Právě s tím vám pomůže nová kniha či lépe praktická cvičebnice od skvělého Reného Nekudy, který je průkopníkem tvůrčího psaní v ČR. Díky knize se tak naučíte pracovat s vlastní kreativitou, odbouráte tvůrčí bloky a zbavíte se stereotypů v tvůrčím myšlení. 

Atomové návyky

Bojujete se zlozvyky, kterých ne a ne se zbavit? Chtěli byste být efektivnější a osvojit si pozitivní návyky, které vás dovedou k vysněnému cíli? Podle Jamese Cleara, autora tohoto bestselleru, kterého se na světě prodalo přes milion kusů, jde primárně o to, dělat pravidelně drobné krůčky. Postačit by přitom měla 1% změna každý den. Že to zní zajímavě? Rozhodně! Příští rok by třeba i díky této knize konečně mohly vaše předsevzetí vyjít!

Jak uspět v digitálním světě

Dnešní svět je plný technologií, které nás posouvají vpřed. Díky nim je pak naše práce efektivnější, rychlejší a často také levnější. A právě tato kniha vám poradí, jak využívat ty nejlepší z nich. Upozorňuje však také na to, že nejdůležitější části procesu jsou stále lidé, a proto nelze zapomínat ani ne empatii a práci s nimi. Pokud uvažujete o digitální transformaci své firmy nebo vás zajímají moderní technologie a procesy, pak vás tato kniha rozhodně nenechá chladnými.

Doufáme, že se nám podařilo rozšířit vám obzory a možná dokonce i sbírku knih o zajímavé kousky. Pokud máte doma marketéra, copywritera, stratéga nebo social media managera, pak vám článek může posloužit třeba i jako tip na parádní vánoční dárek. Protože skvělých knih není nikdy dost :-)!

Napište nám

Máte zájem o naše služby? Nebo vás jen zajímá více informací? Zavolejte nám, 777 099 328, nebo nám napište e-mail na info@grapefruit.cz či vyplňte kontaktní formuláře. My se vám obratem ozveme.