TOP 11 nejhorších a nejlepších vánočních reklam: Tohle musíte zkrátka vidět

calendar 20. prosince 2019

Vánoce, Vánoce přicházejí. Spíš se na nás přímo řítí! Do oslav nejkrásnějšího dne v roce nám zbývají už jenom 4 dny. 

A tak zatímco většina žen poctivě dopéká poslední cukroví a zdobí svá obydlí a poslední opozdilci svádí boj o kosmetické sady a jiné „originální“ dárky na poslední chvíli, my jsme se rozhodli pro vás připravit tento vánočně laděný článek. Berte to od nás třeba jako takový malý vánoční dárek :-).

Na paškál jsme si přitom vzali nám velmi blízké téma, jakým jsou reklamy. Vánoční reklamy, samozřejmě. Ty totiž v předvánočním čase neminou nikoho z nás. Bez některých si Vánoce už téměř nedokážeme představit a při jejich zhlédnutí se neubráníme určité dávce sentimentu. Na druhé straně během let ale vznikly i takové reklamní počiny, u kterých nevěřícně kroutíme hlavou a nechápeme, jak do nich firmy mohly nasypat často pěkně tučný budget. 

A protože jsme objevili obzvlášť vypečené kousky, které si rozhodně nemůžeme nechat pro sebe, máme tu pro vás výběr historicky nejhorších vánočních reklam všech dob. Abychom ale nebyli příliš negativní, protože to se na Vánoce nesluší, připojili jsme nakonec i pár reklam, které se nám moc líbí. 

Pokud se cítíte frustrovaní a vystresovaní z vánočního shonu a potřebujete se trochu odreagovat, nenechte si náš výběr rozhodně ujít. 

1) McDonalds — strašidelné bruslení

Přemýšleli jste někdy nad tím, proč se někteří lidé bojí klaunů? My máme jasno — nejspíš v dětství viděli tuhle reklamu od slavného fast foodového řetězce.

2) TK Maxx — tuhle ponožku pod stromkem najít nechcete

Reklama, která by mohla navždy ukončit spory mezi tím, zda dárky nosí Santa, Ježíšek nebo Děda Mráz. Protože jediné, co nechcete je, aby vám dárky nosila tato ponožka.

3) KFC — když je pravou podstatou Vánoc kousek kuřete

Štědrovečerní večeře se šťavnatými kousky kuřete zažene všechny vánoční chmury. A myslí si to i Santa. Tak dobrou chuť!

4) Walmart — jódlující kočička

Máte rádi kočky? My si po shlédnutí této reklamy od Walmartu nejsme tak úplně jistí.

5) Tesco — vánoční drama se Spice girls

Vánoce mají být ve znamení pokoje, klidu a míru. Přeafektovaná vánoční reklama Tesca, se stárnoucími hvězdami někdejší popové scény, tomu příliš nenahrává. Posuďte sami.

6) Kmart — tak trochu jiné „Jingle bells“

Reklama na spodní prádlo pro opravdové milovníky Vánoc. Tak co dámy, necháte se inspirovat? 

Reklamy s tím pravým kouzlem Vánoc

A abychom nebyli nespravedliví, můžete si s námi zavzpomínat i na některé zahraniční a české reklamy, které se podle nás opravdu povedly.

7) Westjet — jak se plní přání

Kanadské aerolinky se rozhodli pasažérům letu z Toronta do Hamiltonu udělat radost a splnit jim jejich vánoční přání. Jak dopadlo můžete omrknout ve videu. 

8) John Lewis — darovat je nejvíc

Určitě se shodneme, že darovat je víc než dostávat. Tahle tradiční reklama jednoho z nejznámějších obchodních řetězců v Anglii, to ukazuje obzvlášť krásným způsobem.

9) M&S — tajná mise paní Santové

Víte, co dělá paní Santová na Vánoce? Plní tajná dětská přání. Chápeme, že reklama není asi nic pro zatvrzelé „ježíškomily“, ale nám přišla vyloženě kouzelná.

10) Orion — čokoládová hvězda, která zachrání Vánoce

Krásná reklama od Orionu, kterou měl v dětství rád asi úplně každý z nás. 

11) Kofola — nezapomenutelný příběh zlatého prasátka

To nejlepší na konec. Bez tradiční reklamy od Kofoly by to prostě nebylo ono. Letos navíc dostala po mnoha letech i svůj povedený konec a my za něj tleskáme. 

Doufáme, že vás výčet pobavil a ukázal, kam může sahat fantazie kreativců reklamních spotů. Tímto článkem bychom vám také chtěli popřát ty nejkrásnější Vánoce. Budeme moc rádi, když nám zachováte přízeň i v následujícím roce a třeba se společně pustíme do nějakého zajímavého projektu.  

Tak šťastné a veselé!

Napište nám

Máte zájem o naše služby? Nebo vás jen zajímá více informací? Zavolejte nám, 777 099 328, nebo nám napište e-mail na info@grapefruit.cz či vyplňte kontaktní formuláře. My se vám obratem ozveme.