TOP 5 aplikací, které vám usnadní úpravu příspěvků

calendar 21. února 2022

V dnešní době nám mobilní aplikace usnadňují život každý den. Objednat si oběd, pořádat pracovní porady, seznámit se nebo se postaršit o 50 let – to už není v dnešní době přes telefon žádný problém. Co takhle si usnadnit i práci jako správce sociálních sítí? Vybrali jsme pro vás pět aplikací, které to určitě dokážou.

Doporučujeme se řídit heslem – čím méně, tím lépe. Všechno, co dáváte na své profily, by mělo být stručné a příjemné na koukání.

MOJO

Jednoduchá aplikace především na tvorbu příběhů (Stories). V aplikaci najdete už vytvořené šablony a záleží jenom na vás, kterou z nich použijete. V případě, že se vám žádná ze šablon nezamlouvá, můžete si vytvořit vlastní.

Díky této aplikaci vytvoříte animaci z textu nebo obrázku pouhým kliknutím. Obrovské plus MOJO je to, že výsledek vypadá opravdu profesionálně. Navíc do aplikace můžete nahrát i vlastní font, který používáte pro své sociální sítě. Spoustu šablon i fontů má aplikace zdarma, ale pro maximální využití určitě doporučujeme zakoupit plnou verzi, která stojí 269 Kč na měsíc nebo 1 090 Kč za rok.

Prequel

Tato aplikace jde s dobou! Nabízí skvělé filtry pro fotky i videa. Stejně jako MOJO umí Prequel velmi jednoduše vytvořit animaci z fotky. Váš příspěvek tak pro vaše sledující bude atraktivní. Narozdíl od MOJO není tak grafický, ale zaměřuje se spíše na efekty, které zrovna trendují ve světě sociálních sítích.

Nabízí velmi širokou škálu filtrů. Umí přeměnit vaši fotku v kresbu nebo přidat ve dvou minutách text, který by grafik normálně dělal hodinu. Stačí jenom nahrát fotku (nebo video) a dál pouze klikat na nabídku úprav. Každá zvolená šablona je dále upravitelná. Můžete si hrát s intenzitou filtru, ale i s pohybem různých efektů a animací.

 Prequel je placená aplikace, ale za nás určitě bohatě stačí neplacená verze.

Unfold

Říká se, že v jednoduchosti je krása. Aplikace Unfold je toho rozhodně důkazem. Podobně jako MOJO a Prequel se nejvíce hodí na tvorbu příběhů na Instagramu, ale jak vizuálně jednodušší a čistější. 

Tvořit výsledné obrázky můžete v různých rozměrech. Má velmi jednoduché šablony, do kterých stačí jen přidat fotku nebo video. Pak je jen na vás, zda příspěvek doplníte o text nebo samolepku. Co u této aplikace určitě musíme vyzdvihnout je to, že své příspěvky můžete pro své sociální sítě rovnou i plánovat. Stačí k příspěvku jen vymyslet text, vybrat datum zveřejnění a je to!

Aplikace sice nabízí šablony zdarma, ale ani plná verze není k zahození.

PicsArt

Pokud nejste velcí přátelé s Photoshopem, tak PicsArt je pro vás skvělá volba. Tato aplikace, stejně jako Photoshop, pracuje s vrstvami, ale ovládání je tak jednoduché, že to zvládnete i ze svého chytrého telefonu.

Aplikace zdarma nabízí i obrázky, rámečky nebo samolepky, které můžete využít pro vylepšení vašich příspěvků. Zvládá lehké retuše obličeje a vytvoří za vás i koláž fotek. Velmi jednoduše nahrajete svou vlastní fotku a aplikace vás sama provede jednotlivými kroky.

Dostanete se do prostředí, kde můžete nejprve upravit ořez nebo barevnost fotky. Další krok je čistě estetický. Přidáváte rámečky, obrázky nebo můžete využít tužku a své výtvory vylepšit tahem prstu. Ve chvíli, kdy jste spokojeni, můžete obrázek uložit do galerie, ale klidně i sdílet s celým světem. PicsArt totiž registrovaným uživatelům nabízí vlastní nástěnku. Můžete se tak inspirovat dalšími tvůrci. V případě spokojenosti doporučujeme PicsArt předplatit.

VLLO

VLLO ocení především tvůrci krátkých videí. Jde o jednoduchou a velmi praktickou aplikaci pro střih a úpravu videí. Můžete být na cestě do práce a s příchodem do kanceláře už budete mít video hotové.

Svá videa můžete stříhat a obohatit hudbou, rámečkem, efekty, přiblížením nebo animacemi. To všechno za jednorázový poplatek necelých 600 Kč. 

Po otevření aplikace stačí kliknout na “vytvořit nový projekt“ a zábava může začít. Do projektu můžete zahrnout všechny formáty (dokonce i GIF). Po výběru obsahu vám aplikace nabídne, v jakém rozměru chcete pracovat a následně můžete upravovat podle ikonek. Velkou výhodu v této aplikaci vidíme i v možnosti nahrávání vlastních zvuků.

Uložit, zveřejnit a spát

Doufáme, že se vám bude s těmito aplikacemi pracovat o něco lépe, a pokud ne, tak jsme tu pro vás! Pokud byste potřebovali pomoci se správou sociálních sítí, neváhejte nás kontaktovat. Ušetříte čas třeba na to seznamování! 😉

Chci ušetřit svůj čas

Napište nám

Máte zájem o naše služby? Nebo vás jen zajímá více informací? Zavolejte nám, 777 099 328, nebo nám napište e-mail na info@grapefruit.cz či vyplňte kontaktní formuláře. My se vám obratem ozveme.